Visul
Casa ta este locul in care te regasesti, locul unde esti in siguranta, acolo unde te simti bine cu familia si prietenii tai. Fiecare om a visat macar odata in viata la casa sa, inainte sa o vada cu ochii deschisi. Sa vrei sa ai o casa este firesc astazi, aproape banal. Totusi de la vis la realitate este cale lunga. Incearca un exercitiu de imaginatie: construirea casei tale este ca o calatorie foarte lunga acolo unde n-ai ajuns vreodata si ti-ai dori sa fii chiar acum. Esti manat in fiecare secunda de dorinta de explorare si de palpabil. Cazi de multe ori pe ganduri si ticluiesti scenarii despre cum va fi. Visezi atat noaptea cat si ziua cu ochii deschisi la casa ta.

copil visand

harta

Planuri
Ajungi intr-un moment al vietii cand, tu si cel drag tie, sunteti foarte aproape de momentul „inceperii calatoriei”. Planetele se aliniaza si parca totul incepe sa se potriveasca. Te entuziasmezi din ce in ce mai tare si crezi ca totul e simplu si realizabil. Intradevar cu mult optimism, treci mult mai rapid peste orice obstacol in viata. Asta stim cu totii. Culegi informatii despre potentiali colaboratori, vrei sa afli cat mai multe despre stiluri arhitecturale, design interior, solutii tehnice constructive etc. Parca ai fi un turist tocmai aterizat intr-un nou oras care incearca sa descifreze o harta pentru a afla pe ce strada sa o ia pentru a se intoarce la hotel. Nu-i complicat insa e nevoie de atentia ta! De toate informatiile acestea vei avea nevoie in curand.

Decizii
Cat de curand „vei pleca in aventura vietii tale” si trebuie sa hotarasti cine sunt cei care vor calatori alaturi de tine. Acesta este momentul decisiv care va face diferenta. Ia-ti timp de gandire, mergi intr-un loc unde mergi cu placere oricand si analizeaza la rece pe cine alegi. Ideal ar fi sa nu schimbi echipa pana la destinatie. Hotararile de acum te vor ajuta sa ajungi mai repede sau mai tarziu la capatul drumului, sa ai parte de o experienta pozitiva sau una de calvar. Nu te grabi! Cugeta in liniste!

over the clouds

 

boat_1

 

Constructia
Esti gata? Oamenii cei mai buni sunt in „barca” ta? Atunci n-ai de ce sa-ti faci griji. Oricat de multe obstacole ai intalni, te poti sprijini pe experienta oamenilor pe care i-ai ales. Poti fi sigur ca ceea ce pentru tine este o experienta la prima vedere, pentru ei este o rutina zilnica. Increderea pe care le-o oferi iti va fi rasplatita inzecit. Stim toate astea din fiecare zi traita alaturi de cei care „calatoresc spre visul lor” ca si tine. Sunt multe popasuri, multe capcane, dar si multe bucurii. Calatoria in sine este o experienta de viata care te va face mai bogat in cele din urma. Drumul este lung si anevoios insa cu incredere si rabdare vei trece peste toate.

Este gata!
Nerabdarea de a-ti vedea visul cu proprii ochi de multe ori te va face sa nu mai suporti ziua de maine. Totusi esti om si firea umana are rezerve nebanuite. Dupa zile si zile vei ajunge la destinatie. Asa cum ti-ai inchipuit, esti asteptat in acea zi de cea mai frumoasa surpriza. Nu-ti vine sa crezi ca ai ajuns si totul parca s-a oprit in loc. Focuri de artificii imaginare iti bucura sufletul si spiritul. Increderea si rabdarea de care ai dat dovada in fiecare zi te-au dus la capatul calatoriei tale. Bucura-te de ce ai si fii convins ca meriti.

artificii

lighthouse_1

Concluzii
Nicio experienta nu este in zadar. Daca toate etapele de mai sus ti-ar placea sa fie parcurse chiar de tine, atunci te afli unde trebuie. Parabola calatoriei vrem sa te ajute sa intelegi ca atunci cand construiesti casa visurilor tale, trebuie sa ai rabdare si oameni priceputi alaturi. Desi este un proces complicat si anevoios, increderea cu care-i vei investi pe oamenii care vor lucra alaturi de tine, te va ajuta enorm sa iasa totul asa cum ti-ai dorit. Alege-ti echipa cu grija, vezi ce-a mai facut, cere referinte despre ei, foloseste expertiza unui arhitect si a unui sef de santier. Acestia, alaturi de constructor, sunt cei care vor face ca visul tau sa devina realitate.